متن استاتیک شماره 20 موجود نیست

 

کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از نرم افزار آذرخش استفاده می کنند .

در این قسمت از کار بخش اطلاع رسانی می توان از قسمت جستجوی منابع دیجیتال به صورت مستقیم به مواد دیداری و شنیداری (عکس، صوت، فیلم و متن)  و همچنین انواع متن های الکترونیکی مثل کتاب، مقالات، مجلات و پایان نامه ها دسترسی داشت. در صفحه جستجوی منابع دیجیتال نوع مواد (عکس، صوت، فیلم و متن) را می توان انتخاب کرد و به صورت ساده یا پیشرفته جستجو کرد. در جستجوی ساده به صورت ساده می توان کلید واژه یا کلید واژه ها را جستجو کرد.

در قسمت پیشرفته می توان جستجو را به تاریخ ایجاد، زبان، فرمت فایل، نوع محتوا و اندازه فایل محدود کرد.

 

در اطلاعات کتابشناختی قسمت " محدود به ... " می توان اطلاعات کتابشناختی این فایلها را با محدودیت های نوع ماده، زبان،، محل نگهداری و ... جستجو کرد.

کاربری به دنبال ویراست جدید کتاب اصول طب داخلی هاریسون بود. در کادر جستجو کلیدواژه هایمان را می نویسیم و جستجو را می زنیم.پس از انجام جستجو درصفحه نتایج جستجو، لیست مدارک بازیابی شده نمایش داده میشود و کاربر میتواند برای مشاهده مدارک، روی آن کلیک کند.

 

وارد هر کدام که شویم، آن را برایمان نمایش می دهد و جستجو می کنیم.می توان نسخه اصلی و یا نمایشی این کتاب الکترونیکی را نیز دانلود کرد.در قسمت نمایش رکورد، اطلاعات کتابشناختی و محتوایی مدرک نمایش داده می شود. کاربر می تواند در همین صفحه هر آنچه را که مد نظر دارد، در متن مدرک جستجو نماید( البته ممکن است رکورد ما امکان جستجوی درون متن را نداشته باشد).

با هدف مطالعه پایان نامه/ مجلات/کتب مرجع

الف: راهنمایی مراجعین برای دستیابی به منابع و آرشیو آنها وجستجو در پورتال کتابخانه آذرخش

گاهی کاربر فقط به دنبال مقاله یا طرح پژوهشی خاصی نیست بلکه به دنبال یک کتاب یا مجله یا حتی          پایان نامه خاصی است که در کتابخانه موجود است. تمام کاربرانی که در کتابخانه عضو شده اند می توانند وارد سایت کتابخانه شده و خود شخصا موارد مورد نیاز را جستجو کنند. گاهی کاربر به دلیل بی اطلاعی از این امر و نداشتن آگاهی از نحوه جستجو به متخصص بخش اطلاع رسانی مراجعه می کند. کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از نرم افزار پارس آذرخش استفاده می کند. بنابراین به صفحه نخست سایت می رویم. برای جستجوی سریع از کادر کوچکی که سمت راست صفحه وجود دارد استفاده می کنیم.

 

برای جستجوی اصولی تر می توان روی " جستجوی مدارک " کلیک کرد.

 

 

 

جستجوی مدارک

       جستجوی مدارک به 6 صورت ساده، پیشرفته، مرور، z3950 ساده، z3950 پیشرفته، z3950 مرور انجام می شود.

 

جستجوی ساده

در جستجوی ساده، مدخل جستجو را انتخاب می کنیم. گاهی کاربر به دنبال کتابی است که عنوان یا فقط نویسنده را می داند که از این مدخل " جستجو در " آن را انتخاب می کنیم. گاهی کاربر به دنبال موضوعی خاص است که گزینه موضوع را انتخاب می کنیم. در اینجا به دنبال کتبی با موضوع تصفیه آب هستیم. در فیلد ساختار جستجو (واژه ها یا جستجوی دقیق) می توانید جستجو را محدود یا گسترده کنید. در جستجو به صورت «واژه ای» تمامی کلمه های مورد جستجو بدون حفظ ترتیب واز فیلدهای مختلف بازیابی می شود. در این حالت ممکن است رکوردهایی بازیابی گردد که دارای واژگان بیشتری از عبارت مورد جستجو باشد در جستجو به صورت «دقیق» تمامی کلمه های مورد جستجو با حفظ ترتیب در یک فیلد بازیابی می شود. به عبارتی در این حالت تنها رکوردهایی بازیابی می‌گردد که واژگان آن دقیقا مشابه مورد جستجو باشد. با قرار دادن کلمه‌های مورد نظر در داخل "گیومه"، تمامی کلمه‌های مورد جستجو با حفظ ترتیب بازیابی می‌شود. در این حالت ممکن است رکوردهایی بازیابی گردد که با حفظ ترتیب دارای واژگان بیشتری از عبارت مورد جستجو باشد.

اگر کاربر به دنبال مدرک مورد نظر خود در یک کتابخانه خاص باشد، مرکز مورد نظر را تیک می زنیم. با استفاده از پارامترهای زیر در بخش «محدود به...» می توان جستجو را به صورت محدودتر انجام داد.
نوع ماده: نوع ماده کتابخانه ای و آرشیوی مانند کتاب فارسی، کتاب لاتین، پایان نامه و ...
محل نگهداری: مخزن نگهداری نسخه فیزیکی ماده کتابخانه ای و                                                             آرشیوی مانند کتابخانه مرکزی، کتابخانه دانشکده پیراپزشکی و ...
منابع دیجیتالی: وجود نسخه های دیجیتال(فایل) مواد کتابخانه ای و آرشیوی
موجودی: وجود نسخه فیزیکی مواد کتابخانه ای و آرشیوی

       روی گزینه جستجو کلیک می کنیم.

 

       با کلیک روی نمایش، در صفحه جدیدنتایج جستجو را برای ما به صورت مروری می آورد. عنوان درخواستی کاربر را می توان انتخاب کرد.

       می توان هر تعداد عنوان که خواستیم با تیک زدن در کادرهای کوچک سمت راست عناوین را انتخاب کنیم. گزینه های پایین صفحه شامل ذخیره فرمول، تاریخچه جستجو، افزودن به کتابخانه شخصی، نمایش رکوردهای انتخابی، دانلود رکوردهای انتخابی و بازگشت است.

       کادر پایین صفحه " ذخیره چاپ یا ارسال نتایج جستجو است. کافی است " رکوردهای انتخاب شده " را در کادر " انتخاب رکوردهای جستجو " زده و رکوردهای منتخب را ذخیره، چاپ و یا به یک پست الکترونیکی ارسال کنیم.

 

       در صورتی که " ذخیره یا چاپ نتایج جستجو " را بزنیم اطلاعات کتابشناختی رکوردهای انتخاب شده را برای ما به صورت پشت سر هم می آورد که می توان با انتخاب فرمت خروجی (خروجی ISO، خروجی XML، خروجی HTML و ...) آن ها را ذخیره و یا چاپ کرد.

 

       با انتخاب " ذخیره مجموعه رکورد، آنها را برایمان ذخیره می کند.

 

       وقتی روی یک عنوان کلیک می کنیم صفحه جدیدی می آورد که در آن صفحه اطلاعات کتابشناختی رکورد مورد نظر را برای ما نمایش می دهد. کاربر اگر از طریق نام کاربری و کلمه عبور خود وارد سیستم شده باشد قابلیت رزرو کردن، پیشنهاد خرید، کپی رکورد در حافظه و افزودن به کتابخانه شخصی را دارد.

در پایین صفحه قسمت های نقد، موجودی و نظرسنجی موجود است.در قسمت نقد، کاربر می تواند توضیحاتی در مورد رکورد مورد نظر نوشته و آن را برای کتابدار ارسال نماید. در قسمت موجودی اطلاعات مربوط به موجودی رکورد انتخاب شده نمایش داده می شود که شامل تعداد نسخه ها، محل نگهداری هر یک از نسخه ها، موجود یا در امانت بودن آن نسخه، شماره ثبت و جزئیات ( سال، چاپ، نسخه و تاریخ برگشت در صورت امانت بودن ) است.

جستجوی پیشرفته:

جستجوی پیشرفته نیز همان شرایط جستجوی ساده را دارد، با این تفاوت که  در قسمت «اضافه» می توانید با استفاده از عملگرهایی چون «و»، «یا»، «بجز» فیلدهای بیشتری را انتخاب کنید.

همچنین در قسمت «محدود به...»، امکان محدود کردن جستجو از طریق موارد بیشتری به شرح زیر امکان پذیر است: نوع ماده، محل نگهداری، نام عام مواد، زبان، شناسه بازیابی، نوع رکورد، رده، نوع تقویم و محدوده زمانی سال نشر

 

در جستجوی پیشرفته به نکات زیر باید توجه داشت:

-         جستجوی پیشرفته می‌تواند براساس چند شرط و ترکیب منطقی آنها انجام پذیرد

-         فاصله بین کلمات مورد جستجو به مفهوم ترکیب And کلمات است.

-         در جستجو بصورت «واژه‌ای» تمامی کلمه‌های مورد جستجو بدون حفظ ترتیب بازیابی می‌شود.

-         در جستجو بصورت «دقیق» تمامی کلمه‌های مورد جستجو با حفظ ترتیب در یک فیلد بازیابی می‌شود.

-         با انتخاب مدخل جستجو و درج کلمات بیشتر در جستجو، نتیجه بهتر بدست می‌آید.

-         در بخش «محدود به»، امکان محدود نمودن نتایج جستجو براساس معیارهای دیگر وجود دارد.

-         سایر عملگرهای قابل استفاده در راهنما تشریح شده است.

مرور  

جستجو در مرور فقط بر اساس شروع کلمه امکان­پذیر است. ساختار جستجو کمی متفاوت از جستجوی ساده است. درقسمت «شروع عبارت» عبارت مورد جستجو را وارد کرده، و سپس مدخل جستجو(عنوان، موضوع و...) را تعیین می کنیم. با زدن گزینه «مرور»  ، مدارک بازیابی شده شامل واژه ها و عباراتی است که با مورد جستجوی وارد شده شروع می گردد.

 

 

جستجوی مرور بصورت «دقیق» و با حفظ ترتیب در فیلد تعیین شده انجام می‌گردد. برای مرور اطلاعات، تعیین مدخل جستجو اجباری است .مرور اطلاعات، با ورود واژه یا بخشی از ابتدای عبارت مورد جستجو انجام می‌گردد.

 

z3950ساده

این جستجو به سه شکل ساده، پیشرفته و مرور انجام می­گیرد. در نوع ساده، عبارت جستجو را در یکی از فیلدهای عنوان، پدیدآور، شابک و نیز فیلد آزاد وارد می کنیم. با استفاده از عملگرهای بولی «و»، «یا»، «بجز» می توان جستجو را مطلوب تر انجام داد. سپس از بین لیست سرورها، سرور مورد نظر را انتخاب و کلید جستجو را فشار دهیم.

 

 

 

 

z3950 پیشرفته

ساختار جستجوی z3950 پیشرفته تقریبا شبیه z3950 ساده است. در جستجوی پیشرفته، با استفاده از گزینه «اضافه»، می توان فیلدهای بیشتری را اضافه کرد.

 

z3950 مرور

در جستجوی z3950 مرور، همانند بخش مرور، جستجو بر اساس کلمه اول عبارت جستجو انجام می پذیرد. نتایج جستجو، مدارکی هستند که با عبارت جستجو شروع می شوند.

 

جستجوی تمام متن

امکان جستجو محتوای مدارک متنی است که برای جستجو از درگاه تمام متن ایندکس سازی شده باشند. اين نوع جستجو مي‌تواند به صورت جستجوي ساده، پيشرفته يا حتی به صورت تلفيقي همراه باشد. در این جستجو، امکانی است با نام جستجوی با اصالت که با انتخاب آن رکوردها با حفظ اعراب و حروف عربی بازیابی خواهند شد.

در جستجوی تمام متن باید به نکات زیر توجه داشت:

-         فاصله بین کلمات مورد جستجو به مفهوم ترکیب And کلمات است.

-         با انتخاب دامنه جستجو در متن شامل پاورقی، سوتیتر و متن نتیجه محدودتر بدست می‌آید.

-         امکان جستجوی کلمات زبان عربی(با یا بدون حفظ اعراب) مانند جنّة و جنه وجود دارد.

-         امکان جستجو با یا بدون حفظ حالت کاراکترهای ویژه مانند مؤسّسه و موسسه وجود دارد.

-         سایر عملگرهای قابل استفاده در راهنما تشریح شده است.

 

در قسمت پیشرفته جستجوی تمام متن از طریق محدودسازی جستجو به طریق محدوده زمانی سال نشر، نوع ماده، نوع عام مواد، محل نگهداری، شناسه بازیابی، رده، نوع تقویم و یا نوع رکورد امکان پذیر است.

 

 

 

 

 

تنظیمات قالب
سیستم تیکتینگ