آیین نامه رعايت و حمایت از حقوق مالکیت معنوی، بین المللی منابع دیجیتالی
«حق مؤلف، حق بهره مندی مادی و معنوی از هر اثر علمی، ادبی و فرهنگی را می گویند که به پدیدآورنده اثر (نویسنده، مؤلف، مصنف، مدون، شاعر، آهنگ ساز، نقاش، ترانه سرا، و مانند آنان) داده می شود. این حق، به پدیدآورنده اثر اجازه ثبت و ضبط افکارش را می دهد. این حق، نه تنها حق مالی یا حق اقتصادی را در بر می گیرد، بلکه مالکیت فکری و معنوی آثار را نیز به رسمیت می شناسد و برای پدیدآورنده نوعی حق اخلاقی قائل می شود.»
امروزه، با تغییراتی که در محیط دیجیتال و محمل های اطلاعاتی به وجود آمده، روزآمدی قوانین مربوط به حق مؤلف ضروری به نظر می رسد. دامنه حقوق مادی و معنوی مؤلف از مرزهای محدود کشورها فراتر رفته و ابعاد جهانی یافته است. در نتیجه، حمایت از مالکیت فکری و حق مؤلف در سطح بین المللی ضروری می نماید. (آذرنگ، 1375)
حقوق مولفین و محدودیت های قانونی
کاربران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان موظف به رعایت، "قوانین و حقوق مولف" و " مفاد قراردادهای منابع الکترونیک"، در مورد تمامی منابع قابل دسترس از طریق کتابخانه ها و شبکه اطلاع رسانی دانشگاه می باشند.
محدودیت حقوق مولفین
امکان کپی، انتشار، توزیع، بارگذاری در سایت، نمایش و اجرای تمامی منابع دارای حق مولف، بدون اخذ مجوز کتبی ازصاحب آن منبع، وجود ندارد.
رعایت قوانین و حقوق مولف در کلیه فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشگاه الزامی است.
این الزام در خصوص همه منابع مورد استفاده و یا تولید شده توسط کاربران دانشگاه، باید رعایت شود.
- کپی قسمتی از یک کتاب به منظور آموزش شخصی، مجاز است اما کپی کردن یک کتاب یا پرینت یک کتاب الکترونیک، همیشه ممنوع است. هرگونه استفاده تجاری از منابع ممنوع است.
- کاربران فقط امکان تورق و چاپ چکیده فارسی و لاتین و فهرست مندرجات فایل الکترونیکی و چاپی پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی را دارند. و متن کامل منبع در اختیار کاربر قرار نمی گیرد.
محدودیت های قانونی
*این آیین نامه به پیشنهاد رئیس کتابخانه مرکزی و تایید معاونت تحقیقات و فناوری در تاریخ 15 فروردین 1397 به تصویب رسید.