متن استاتیک شماره 20 موجود نیست

 

معرفی موسسه اطلاعات علمی  (ISI)

موسسه اطلاعات علمی Institute for Scientific Informationکه به اختصار به «آی اس آی»  شهرت یافته در سال  1960 توسط یوجین گارفیلد تاسیس شد و در سال 1992 به شرکت Thomson Reuters  واگذار شد. «آی اس آی» از بدو تاسیس تمرکز خود را بر روی نمایه سازی مقالات و انتشارات علمی قرار داد و از پیشگامان ارائه پایگاههای کتابشناختی در سطح جهانی شد. تخصص اصلی این موسسه در زمینه نمایه سازی و تحلیل استنادی است و علاوه بر پایگاه های استنادی، تولید و عرضه دهها نمایه تخصصی را نیز بر عهده دارد.

پایگاه های تولید شده توسط موسسه اطلاعات علمی

  • ISI Web of Science
  • ISI Web of Knowledge
  • Journal Citation Report (JCR)
  • Essential Science Indicators (ESI)
  • InCites

آغاز کار با WOS

  1. به آدرس WWW.SBMU.AC.IRمراجعه کنید
  2. از منوی پرتال کتابخانه زبانه کتابخانه دیجیتال را باز کنید. در صورتی که در یکی از بیمارستان ها و یا دانشکده های دانشگاه به جستجوی اطلاعات می پردازید از گزینه دسترسی از داخل  و در صورتی که از منزل و با وی پی ان به پورتال متصل شده اید از گزینه دسترسی خارج از دانشگاه استفاده کنید.
  3. در صفحه کتابخانه دیجیتال مدیریت منابع علمی لوگوی WOSرا بیابید. با انتخاب این لوگو به صفحه Web of knowledgeکه به منزله پورتال محصولات ISIاست وارد خواهید شد.

ایجاد حساب کاربری درWOS

از منوی بالای صفحه لبه SIGN INرا باز کنید. اگر پیش از این در یکی از محصولات ISIثبت نام کرده اید (مانند اندنوت آنلاین، ریسرچر آی دی، این سایت) از اطلاعات همان حساب برای ورود به حساب WOSاستفاده کنید. در صورتی که حسابی در این محصولات ندارید از گزینهREGISTERبرای ثبت نام استفاده کنید. فرآیند ثبت نام WOSبسیار سریع و کوتاه است.پس از تکمیل فرآیند ثبت نام ، WOSشما را شناخته و امکانات بیشتری به عنوان کاربر در اختیارتان قرار خواهد داد. ثبت نام در این پایگاه نیازی به ایمیل دانشگاهی ندارد. کافی است از آدرس ایمیل فعال خود برای ایجاد حساب کاربری استفاده کنید.

جستجو درWOS

پیش از آغاز فرآیند جستجو در wosمی بایست نکاتی را در مورد مفهوم استناد و نحوه نمایه سازی مدارک در wosبدانید.

نمایه سازان WOSچه مواردی را نمایه می کنند؟

  • سیاست نمایه سازی WOSاز اصل cover to coverبرای نمایه سازی مجلات استفاده می کند.
  • در مورد هر مقاله، عنوان، اسامی تمام نویسندگان، وابستگی سازمانی آنها، چکیده، کلیدواژه ها، تقدیر و تشکر از حامیان مالی و تمام فهرست منابع مقاله نمایه می شود.
  • شناساگر ORCIDتمام نویسندگان
  • اطلاعات اضافی بازیابی شده از MEDLINEیا Researchfish
  • نام سازمان های همکار

بر اساس اصل cover to coverهر مجله ای که در wosنمایه می شود کل محتوای آن از ابتدا تا انتها نمایه خواهد شد.

مفهوم استناد

گارفیلد در سال 1955 در مقاله ای شاخص استناد را معرفی کرد و همزمان شرکتی برای مشاوره انفورماتیک در آمریکا تاسیس کرد که در سا ل 1960 نام آن را موسسه اطلاعات علمی نهاد و هدف آن جمع آوری مجلات علمی اساسی است.

  • استناد (citation)ابزاری است که بین اندیشه های جدید و اندیشه های پیشین ارتباط برقرار می کند.
  • در یک نوشته علمی، استناد  عبارت است از نقل قول یا ارجاع به سایر نوشته های مرتبط به شیوه ای ساختار یافته و قابل فهم و پیگیری برای خوانندگان.

هدف از استناد در درجه نخست نشان دادن صداقت نویسنده در بیان مطالبی است که پیشتر توسط سایر نویسندگان ابراز شده است.

Basic Search

جستجوی ساده wosاز طریق صفحه اصلی صورت می گیرد. این صفحه بسیار ساده و با رابط کاربری بسیار بالاست. باکس خالی که در قسمت چپ صفحه وجود دارد محل وارد کردن کلیدواژه جهت جستجو است. و از منوی کرکره ای که در کنار باکس وجود دارد می توان برای تعیین فیلد جستجو استفاده کرد. با انتخاب فیلد topicکلید واژه مورد جستجوی فرد در عنوان مدارک، چکیده مدارک، کلیدواژه های نویسنده وkeywords plusمی پردازد. Key word plus  الگوریتمی است که به توضیح اثر با استفاده از فهرست منابع استفاده شده در نگارش اثر می پردازد. در صورتی که فیلد خاصی برای جستجو مد نظر ندارید توصیه می شود به منظور بازیابی نتایج جامع از این فیلد استفاده کنید.

از طریق timespanمی توانید بازه زمانی مدارک بازیابی شده را تعیین کنید.

از طریق گزینه more settingمی توانید جزئیات بیشتری را برای جستجو تنظیم کنید.

ایجاد باکس های بیشتر برای جستجوی ترکیبی

با استفاده از گزینه add another fieldمی توانید به هر تعداد که لازم است باکس جستجو اضافه کرده و کلیدواژه ها را از طریق عملگرهای بولین با یکدیگر ترکیب کنید. از طریق reset formتمام استراتژی جستجوی کاربر پاک شده و صفحه به حالت اولیه در میاید.

کاربرد عملگرهای بولین در جستجو

نکته: در صورتی که تمایل دارید جستجوی عبارتی انجام دهید، عبارت را در یک باکس و با کوتیشن مارک انجام دهید. جستجوی عبارتی در فیلدهای عنوان و تاپیک قابل اعمال است. در صورتی که عبارت بدون کوتیشن مارک جستجو شود، موتور جستجو نتایجی را بازیابی می کند که شامل تمامی کلمات موجود در عبارت باشد ولی ممکن است کلمات کنار هم و یا حتی نزدیک به هم بکار نرفته باشند. از پرانتز می توانید برای دسته بندی کردن کلیدواژه ها و عملگرهای بولین استفاده کنید.

 

 

تنظیمات قالب
سیستم تیکتینگ